Пред  говори майката на едно от трите деца, които избягаха

...
Пред  говори майката на едно от трите деца, които избягаха
Коментари Харесай

Майката на детето беглец от детска градина: Било по-едричко и само си е отключило вратата

Пред  говори майката на едно от трите деца , които избягаха от детска градина в столичния квартал " Люлин ". Инцидентът е от началото на седмицата. След пропуск на личния състав, 3-годишните деца съумяха да минат през няколко порти и да излязат на улицата, с риск за живота им . За благополучие инцидентни минувачи връщат децата невредими и алармират полицията.

Денят е понеделник в 9:30 ч. Директорката на детската градина се обажда на Лилия Попова с думите, че е станал случай с детето ѝ. „ Каза ми, че детето ми, защото е по-едричко си е отключило единствено вратата и е избягало единствено от градината . Тъй като доста бързо тича, те се пробвали да го настигнат, само че не могли ”, съобщи Лилия Попова.  

Жената отива в детската градина незабавно. „ Моля ви, поставете се на мое място и си представете вашето дете, 3-годишно, се разхожда и пресича единствено голям бул. в „ Люлин ” . Животозастрашаваща обстановка ”, показва тя.

По роман на майката - обяснението на личния състав било, че едната служителка отишла да носи записка до другия етаж. „ А другата е останала сама с децата и те някак си са си отключили и са излезли ”, добавя майката. Така три 3-годишни деца се оказват на улицат а. Две от децата са открити на метри от детската градина, на тротоара. Хванати за ръце, от инцидентен минувач.

Бяха с пантофи, тънки блузки с дълъг ръкав . Уплашени, гледат, не им е познато, не знаят накъде да тръгнат ”, описа дамата, забелязала децата.

Заради това, че децата са по пантофи дамата незабавно отива до детската градина. Там ясно си спомня думите на личния състав: „ Къде ходите, бе? " И го удари, бутна го по рамото. Като ги оставих една жена сподели: „ Още едно дете го няма ". Не може 40 минути да не знаят, че три деца липсват от групата ”, споделя дамата.

Третото дете - това на Лилия Попова е намерено, от различен инцидентен минувач, на пазара. След като е пресякло няколко улици. „ Чист шанс, съгласно мен. Слава Богу детето е добре. Нито се е извинил някой, нито е споделил, че съжалява ”, заяви Попова.

Заради ваканцията - в понеделник в групата е имало шест деца. Три от тях съумяват да избягат, макар, че за тях се грижат двама чиновници, които ще бъдат осъдени, откакто завърши инспекцията . „ Учител и асистент педагог. За такова нещо е невероятно да няма глоба. Това е неприемливо ”, изрично съобщи шефът на 150-а детска градина „ Калина ” Дочка Минчева.

От през днешния ден оградата на детската градина е закърпена , поставени са нови катинари. Тече инспекция и от Етичната комисия. Лилия Попова помоли екипа на NOVA да изпрати обръщение на непознатия човек, който не е подминал детето ѝ, и е алармирал полицията. ”Много Ви благодаря! За това, че спасихте моето дете и животът му ”, сподели майката.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР